Συνέντευξη Dope Default

Οι Dope Default σχηματίστηκαν στα τέλη του 2012 αρχικά σαν studio project στη Θεσσαλονίκη και είναι επηρεασμένοι από μπάντες όπως οι Queens of the Stone Age, Monster Magnet, Alice in Chains αλλά και από την πλούσια εγχώρια σκηνή.

Πείτε μας λίγα λόγια για το ποιοί είστε

Είμαστε οι Dope Default μια πενταμελής μπάντα από Θεσσαλονίκη.
Η σύνθεσή μας είναι:
Δημήτρης – Φωνητικά
Γιώργος – Κιθάρα
Δημήτρης – Κιθάρα
Μάκης – Μπάσο
Θοδωρής – Τύμπανα

Πότε δημιουργήθηκε η μπάντα;

Η μπάντα δημιουργήθηκε από τον Μάκη και τον Γιώργο στις αρχές του 2012 αρχικά σαν studio project.
Μετά την κυκλοφορία του 1ου μας EP ήταν φανερό ότι η μουσική μας είχε ανταπόκριση οπότε αποφασίσαμε να ασχοληθούμε πιο ενεργά.
Μετά από πολλές αλλαγές καταλήξαμε στο τωρινό μας line-up με το οποίο ηχογραφήσαμε τις υπόλοιπες δουλειές μας και ξεκινήσαμε τις ζωντανές εμφανίσεις.

Τι είδος παίζετε;

Παίζουμε stoner / heavy rock με επιρροές από μπάντες όπως Monster Magnet, Alice in Chains, Metallica, Kyuss και από  την πλούσια εγχώρια μουσική σκηνή του είδους.

Έχετε κυκλοφορήσει κάποιες δουλειές και αν ναι ποιες;

Αρχικά κυκλοφορήσαμε το EP με τίτλο ‘Nuclear Honeymoon’ με το παλιότερο line-up. Έπειτα, με την τωρινή μας σύνθεση κυκλοφορήσαμε το δεύτερό μας EP με τίτλο ‘Tales from the Wasteland’.
Τελευταία μας κυκλοφορία είναι το πρώτο μας full-length album με τίτλο ‘Ofrenda’ που μόλις κυκλοφόρησε και για το οποίο μέχρι στιγμής το feedback είναι άκρως θετικό.

Ποια πιστεύετε πως είναι η διαφοροποίηση ή το δυνατό σας σημείο;

Μπορούμε να πούμε πως η διαφορά μας με άλλες μπάντες του stoner / heavy ήχου είναι ότι ενσωματώνουμε αρκετά heavy metal στοιχεία στον ήχο μας, με βασικό πυλώνα song-writing τα πιασάρικα riff και τα δυναμικά ρεφρέν (όσο μπορούμε τουλάχιστον).
Ίσως το πιο δυνατό μας σημείο είναι η χημεία που έχει αναπτυχθεί στη μπάντα μετά από 1μιση χρόνο που είμαστε μαζί με αυτή την σύνθεση και η θέληση του καθενός μας ξεχωριστά αλλά και της μπάντας συλλογικά να γίνουμε όλο και καλύτεροι μουσικά.

Ποιες είναι οι αγαπημένες σας επιρροές;

Ο καθένας μας έχει σίγουρα διαφορετικές προσωπικές συμπάθειες αλλά εκεί που τα γούστα όλων συγκλίνουν είναι μπάντες όπως Metallica, Kyuss, Planet of Zeus, Mastodon  & Clutch.

Ποια τα πλάνα σας για το μέλλον;

Αρχικά υπάρχουν προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις για την προώθηση του album μας καθώς και του merchandise της μπάντας. Έπειτα στα πλάνα είναι η δημιουργία ενός video clip. Παράλληλα έχει ξεκινήσει ήδη η σύνθεση του επόμενου album, από το οποίο πολύ σύντομα θα δείτε δείγμα.
 
Εαν υπήρχε μια super μπάντα και εσείς μπορούσατε να την φτιάξετε, ποια θα ήταν τα μέλη; Σας δίνουμε και δικαίωμα Respawn μουσικού
 
Αυτή είναι η σύνθεση με τον καθένα από εμάς να επιλέγει τον αντίστοιχο μουσικό (γιατί αλλιώς θα διαφωνούσαμε για πάντα 😛 )
Ronnie James Dio – Φωνή
Michael Romeo – Κιθάρα
Slash – Κιθάρα
Geezer Butler – Μπάσο
Mike Portnoy – Τύμπανα

Related Articles

Latest Posts

GIVE US YOUR EMAIL ADDRESS.
BE FIRST TO KNOW ALL THE NEWS.
WE PROMISE NO SPAM \m/