O CHUCK SCHULDINER ένιωθε άβολα με τον τίτλο «Νονός του Death Metal»

Ο Gene Hoglan λέει ότι ο Chuck Schuldiner ένιωθε πάντα άβολα να αναφέρεται ως “ο Νονός του Death Metal”, προτιμώντας αντίθετα να εξυμνεί τις μπάντες που τον ενέπνευσαν κατά τα πρώτα χρόνια των DEATH.

Παρόλο που οι DEATH θεωρούνται μία από τις σημαντικότερες και με τις πιο πολλές επιρροές death metal μπάντες όλων των εποχών, κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Scream Bloody Gore”, το 1987 – δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία των “Seven Churches” από τους POSSESSED, των οποίων ο μπασίστας και τραγουδιστής, Jeff Becerra, θεωρείται από μερικούς ως α αρχικός δημιουργός του όρου” death metal “πίσω στο 1983.

Ο Hoglan, ο οποίος έγραψε δύο άλμπουμ με τους DEATH, το “Individual Thought Patterns” του 1993 και το “Symbolic” του 1995, metal κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο περιοδικό Antihero Magazine μίλησε για τον αντίκτυπο του Schuldiner στο είδος που ονομάζεται death metal.

“Ο Τσακ ένιωθε πάντα άβολα με την ταμπέλα νονός του death metal , προσπαθώντας πάντα να δώσει τα εύσημα στους προκατόχους του”, δήλωσε ο ντράμερ. “Ο Chuck δεν αισθάνθηκε ότι άξιζε εκείνη την ετικέτα, και μεταξύ μας ούτε και εγώ γιατί το death metal … …Κοιτάξτε, επιτρέψτε μου να σας πω: το death metal ήταν νεκρό το ’85. Αρχις ένα εμφανιζεται το 84 και μεχρι το ’85, είχε ήδη προχωρήσει στον θάνατο – οπότε , ο Chuck ήταν μέρος της ανάστασης του death metal – τουλάχιστον στη σκηνή. Για πολλούς, το Scream Bloody Gore είναι το πρώτο τους death metal άλμπουμ. Ίσως δεν είχαν ακούσει ή δεν γνώριζαν το «’Seven Churches‘» των POSSESSED.

“Για εμένα οι SLAYER δημιούργησαν το death metal,” συνέχισε ο Gene. “Νομίζω ότι όλοι προσπαθούσαν να μιμηθούν τα φωνητικά του Tom (Araya), και ο Tom προσπαθούσε να μιμηθεί τον Cronos (VENOM), οπότε σιγά σιγά πάεμε πίσω στους VENOM και πιο πίσω στον LEMMY [MOTÖRHEAD], αλλά για τους περισσότερους ο Chuck και οι DEATH δημιούργησαν το death metal, το άγριο, βίαιο death metal, με φρικιαστικούς στίχους, άσχημες ιδέες και όλα αυτά. Στη συνέχεια, λίγα χρόνια αργότερα, αν και δεν ήταν οι πρώτοι που το έκαναν, βοήθησαν να βάλουν αυτό το ύφος στο χάρτη του τεχνικού death metal. Ξεκίνησαν δύο σκηνές. Τότε το μελωδικό death metal προέκυψε χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει πρόθεση και συνειδητή προσπάθεια να δημιουργηθεί νέα σκηνη.

“Είναι πολύ σημαντικό η μπάντα σου να είναι δημοφιλής και να βρίσκεται στις επάλξεις”, πρόσθεσε ο Gene. “DEATH, στην τελική δημιούργησαν τρία είδη μουσικής που εξακολουθούν να είναι πολύ βιώσιμα σήμερα – περισσότερο από ποτέ!

Ερωτηθείς για το πως ήταν να δουλεύει με τον Chuck, ο Gene δήλωσε: “Μουσικά, η συνεργασία με τον chuck ήταν εύκολη.” Ο Chuck ήταν πολύπλοκος τύπος – είχε τις καλές του μέρες, είχε και τις δύσκολες μέρες του. Μπορούσε να δουλέψει πάνω σε πράγματα που για το μέσο άτομο, θα ήταν απλά εκτός εμβέλειας. Αλλά αυτό είναι και ο τρόπος με τον οποίο η πολυπλοκότητα του Chuck λειτούργησε, αλλά ήταν ένας super cool τύπος, ήταν μια πολύ ήπια ψυχή, αλλά ξέρω ότι βασανίστηκε από το γεγονός ότι … είχε πραγματικά πρόβλημα με τη δισκογραφική βιομηχανία. Ένιωθε ότι η δισκογραφική βιομηχανία ήταν εκεί για να τον κατασπαράξει. Ότι θα τον έπιαναν κορόιδο στις συμφωνίες και θα τον «μαχαίρωναν» πισώπλατα.

Εγώ πάντα προσπαθούσα να μείνω έξω από την πικρή πλευρά των πραγμάτων, είναι σαν, να μην λειτούργησε αυτό για μένα. Αλλά ο Chuck δεν την πάλευε με τη δισκογραφική βιομηχανία και γι ‘αυτό διέλυσε τους DEATH προς το τέλος της περιοδείας «Symbolic». Είχα συμβεί μερικοί πράγματα μεταξύ του Dhuck και Roadrunner που τους είχε προειδοποιήσει. Και όταν πάλι άρχισε να γίνεται το ίδιο Chuck είπε “Δεν μπορώ να συνεχίζω με αυτό, γι ‘αυτό θα προτιμούσα να ρίξω μία Molotov στη δική μου καριέρα, στη δική μου μπάντα παρά να υποκύψω στις επιθυμίες της δισκογραφικής εταιρεία. “Και τον στήριξα σε αυτο. Χρειάστηκε πολύ μαγκιά για να πει, «προτιμώ να πεθάνω με το σπαθί μου παρά να ενδώσω στην δισκογραφική». Και έτσι οι Death διαλύθηκαν.

Ο Schuldiner πέθανε τον Δεκέμβριο του 2001 σε ηλικία 34 ετών από καρκίνο.

Headbangers Team
Headbangers Teamhttps://www.headbangers.gr/
We love / live rock music - heavy metal music. We want to support the greek rock/metal scene - we want to support the rock/metal scene around the world. If you need support, send us info about your band at [email protected]

Related Articles

Latest Posts

GIVE US YOUR EMAIL ADDRESS.
BE FIRST TO KNOW ALL THE NEWS.
WE PROMISE NO SPAM \m/