38 Χρόνια Heaven and Hell

Τριάντα οχτώ χρόνια πέρασαν, και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, τριαντα οχτώ χρόνια και 1 ημέρα (25 Απριλίου 1980) πέρασαν από την κυκλοφορία του ένατου κατά σειρά δίσκου των Black Sabbath με τίτλο Heaven and Hell.

Ο δίσκος αυτός ήταν ουσιαστικά και το δισκογραφικό ντεμπούτο του Roni James Dio (R.I.P) με τους Black Sabbath. Ήταν μετά την αποχώρηση του Ozzy Ozbourne όταν ο Tony Iommi γνώρισε τον Dio σε ένα μπαρ του Los Angeles το 1979, με αποτέλεσμα να γίνει μέλος της μπάντας και να γράψουν μαζί το Children of the Sea.

Ο Tony Iommi έκανε  «επετειακή» ανάρτηση
χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook

Οι ηχογράφηση του δίσκου έγινε στο Criteria Recording Studios” στο Μαϊάμι και στο “Ferber Studio” στο Παρίσι. Περνάγανε καλά! Η όλη διαδικασία διήρκησε από τον Οκτώβριο του 1979 μέχρι τις αρχές του 1980, για να κυκλοφορήσει τελικά στις 25 Απριλίου 1980.

Η θεματολογία του δίσκου αφορούσε σε μυθικούς θρύλους και στην μεσαιωνική κουλτούρα (Neon Knights), στην φαντασία (Children of the Sea), στις γυναίκες (Lady Evil), στην πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό (Heaven and Hell), στην ματαιότητα των πραγμάτων (Die Young), στους πειρασμούς (Walk Away) κλπ.  Αξίζει νa σημειωθεί ότι το τελευταίο κομμάτι του δίσκου (Lonely is the Word) περιλαμβάνει ένα από τα καλύτερα σόλο του Iommi.

Το track List του δίσκου είναι:

 1. Neon Knights(Iommi/Dio/Butler/Ward)
  2. Children of the Sea (Iommi/Dio/Butler/Ward)
  3. Lady Evil (Iommi/Dio/Butler/Ward)
  4. Heaven and Hell (Iommi/Dio/Butler/Ward)
  5. Wishing Well (Iommi/Dio/Butler/Ward)
  6. Die Young (Iommi/Dio/Butler/Ward)
  7. Walk Away (Iommi/Dio/Butler/Ward)
  8. Lonely is the Word (Iommi/Dio/Butler/Ward)
We love / live rock music – heavy metal music. We want to support the greek rock/metal scene – we want to support the rock/metal scene around the world. If you need support, send us info about your band at [email protected]

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 634 other subscribers

More Stories
Spit the Blood & Risabov, thank you for last Thursday’s live (GR text, EN below)
%d bloggers like this: