We.Own.The.Sky and Allochiria live @Temple 03/06/18

Το Temple Athens αυτοπροσδιορίζεται ως ναός και αυτό βέβαια δεν σηκώνει καμία αμφισβήτηση. Για άλλη μια φορά, 2 μπάντες από την Ελλάδα, με ήχο σκοτεινό και συναίσθημα χαοτικό, θα εμφανιζόντουσαν στη σκηνή του. Αστείο fact το ότι είχε εντελώς εττερόκλητο κοινό στην αναμονή, το οποίο όμως ήταν τελικά για μια θεατρική παράσταση πιο δίπλα. Είπα και γω έγινε το post τόσο mainstream!!

Ανταπόκριση: George Pantool / Λευτέρης Μπέτσης | Φωτογραφίες: George Pantool

Γύρω στις 9.35 και αφού έχουμε κατεβάσει μερικές μπύρες σκάνε μύτη οι Allochiria. Η Irene κάνει τη διαφορά, αποφασίζει νά κάνει ένα μισανθρωπικό άνοιγμα, κάνοντας την performance της εντελώς antimainstream και έχει γυρισμένη την πλάτη στο κοινό σε όλο το Live. Νομίζω πρώτη φορά το βλέπω και μπορώ να πω πως λειτουργεί, ενοχλεί και εντάσει την ίδια και τη φωνή της στην μπάντα χωρίς να την ξεχωρίζει ως front woman, όχι ότι δεν μου άρεσε η hardcoriα / Style με την Performance που είχα δει μερικά χρόνια πριν στο An Club.

Oi Allochiria εχουν έναν πολύ σκοτεινό ήχο, δεμένο, ενοχλητικό στους αμύητους και σε συνδυασμό με το Video projection το οποίο μου θύμισε πειραματικό κινηματογράφο της Γερμανίας των αρχών του προηγούμενου αιώνα, σίγουρα σε έκανε να νιώθεις άβολα, αλλά ταυτόχρονα τόσο άνετα. Γύρω στις 10.30 η μπάντα έκλεισε και θα παρέδιδε σκυτάλη στους We.Own.The.Sky

Δυστυχώς σε μερικά Live ο,τι και να πεις δεν περιγράφεται. Αν δεν ήρθατε, χάσατε. Τo setlist του Live περιελάμβανε τα

3. K.
4. Ενα καινούριο κομματι το οποί δεν έχει τίτλο ακόμα
8. Αλλο ενα καινουριο κομματι το οποιο επίσης είναι ανώνυμο

Περίπου στις 10.55 οι We.Own.The.Sky βγαίνουν στη σκηνή αφού ο εξοπλισμός τους με τις διαστημικές πεταλιέρες έπρεπε να ρυθμιστεί σωστά, κάτι το οποίο σίγουρα δεν είναι εύκολο. Το Temple είναι τόσο γεμάτο που αυτή τη μπύρα που έπινα έπρεπε να την περνάω ακροβατικά ανάμεσα στον κόσμο πλέον.

Και να ξεκινάνε. Οφείλω να ομολογήσω πως δεν είμαι fan της instrumental μουσικής αν αυτή δεν περιλαμβάνει ορχήστρα ή αμέτρητα solo και οι We.Own.The.Sky υπηρετούν ένα πολύ δύσκολο είδος, με 3 κιθάρες μάλιστα και ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι βαρετοί, έχουν συναίσθημα, πολύ όμορφες συνθέσεις και έχουν ένα λαμπρό μέλλον.

Με 3 κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους (Demo, EP και Full Album) και με “αντιτουριστικά” κομμάτια, έδωσαν βάση στο Full Album “Earths Collide”. Το Setlist είχε τα

Muzzle
Transmissions Of Static
Raindrops and Oceans
Blue 88
Parasitic
Lungs
Penny For Your Thoughts
Retrospect
Yodatrainschebacca

Ενα ασταμάτητο headbanging έδινε και έπαιρνε με τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά στο κοπάνημα, φοβερή ατμόσφαιρα, χωρίς καμία αμφιβολία απόλυτα λυρικοί αλλά και δεμένοι στη σκηνή σαν να το κάνουν κάθε μέρα.
Χαίρομαι που η ελληνική σκηνή έχει πλέον ξεφύγει από τα στεγανά των προηγούμενων δεκαετιών συνθετικά αλλά και τεχνικά. Οι We.Own.The.Sky είναι μία πολύ δυνατή μπάντα στα live και το απέδειξε περίτρανα!

More photos, more headbanging!

We love / live rock music – heavy metal music. We want to support the greek rock/metal scene – we want to support the rock/metal scene around the world. If you need support, send us info about your band at [email protected]

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 635 other subscribers

More Stories
Godsleep (”Coming Of Age” – Release Live Show) (GR text) special guests: The Buzzdealers + Hex
%d bloggers like this: