Slayer – Αποχαιρετούν το κοινό τους με νέα περιοδεία

Ευρωπαϊκή αποχαιρετιστήρια περιοδεία πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι SLAYER από το ερχόμενο Φθινόπωρο. Support σε όλη την περιοδεία θα είναι οι LAMB OF GOD, οι ANTHRAX και οι OBITUARY.

Μέχρι στιγμής έχουν διαρρεύσει οι ακόλουθες ημερομηνίες:

Nov. 14 – Dortmund, Germany
Nov. 15 – Zwolle, The Netherlands @ IJsselhallen
Nov. 24 – Freiburg, Germany
Nov. 26 – Hamburg, Germany
Nov. 29 – München, Germany
Nov. 30 – Erfurt, Germany
Dec. 02 – Berlin, Germany

Η πλήρης ευρωπαϊκή περιοδεία αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τον περασμένο Ιανουάριο, οι SLAYER ανακοινώσανε ότι θα πραγματοποιήσουν μία τελευταία περιοδεία σε όλο τον κόσμο για να ευχαριστήσουν τους οπαδούς της μπάντας για όλη τους την υποστήριξη τα τελευταία χρόνια, κάνοντας τις τελευταίες τρεισήμισι δεκαετίες  γεμάτες με καλές στιγμές και αξέχαστες εμπειρίες.

μετά από 35 χρόνια, ήρθε η ώρα να βγω στην σύνταξη….

Ο μπασίστας και τραγουδιστής των SLAYER Tom Araya μίλησε για την πιθανή αποχώρησή του σε συνέντευξη του 2016 με στο Loudwire. Πιο συγκεκριμένα είπε: «μετά από 35 χρόνια, ήρθε η ώρα να βγω στην σύνταξη. Είμαι ευγνώμων που καταφέραμε να είμαστε στα πράγματα 35 χρόνια, που πραγματικά είναι πολύς καιρός. Για εμένα τουλάχιστον είναι. Γιατί όταν ξεκινήσαμε, όλα ήταν ωραία, επειδή είσαι νέος και ανίκητος. Και έπειτα ήρθε μια εποχή όπου έγινα οικογενειάρχης και ήταν δύσκολο να βρίσκεσαι συνεχώς από το ένα μέρος στο άλλο. Και τώρα, σε αυτό το στάδιο, στο επίπεδο που είμαστε τώρα, μπορώ να το κάνω αυτό. Μπορώ να επιστρέφω σπίτι όταν θέλω, στα day off, και να περνάω λίγο χρόνο με την οικογένειά μου, κάτι που δεν ήμουν σε θέση να κάνω όταν τα παιδιά μου μεγάλωναν. Τώρα είναι και οι δύο μεγαλύτεροι και ώριμοι. Τώρα επωφελούμαι από αυτό ». Ο Araya πρόσθεσε: « Ναι, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να είμαστε πλέον συνεχώς  στο δρόμο, 35 χρόνια είναι πολύς χρόνος».

Ο Τομ αποκάλυψε επίσης έναν άλλο λόγο για τον οποίο η ζωή στις περιοδείες είναι πλέον πιο  δύσκολη. Συγκεκριμένα είπε: «Υπάρχουν πράγματα που συνέβησαν στη ζωή μου και που με έκαναν να αλλάξω τον τρόπο που παίζω  μπάσο. Έκανα χειρουργική επέμβαση στο λαιμό, οπότε δεν μπορώ πλέον να κάνω headbanging. Αυτός ήταν ένας σοβαρός λόγος που μου άρεσε να κάνω ότι κάνω, να τραγουδάω και να κάνω headbanging. Μου άρεσε που ήξερα ότι ήμουν ένας από τους πιο fucking badass headbangers. Τώρα απλά γκρουβάρω  με τη μουσική, το οποίο μεν είναι οκ, γιατί  γκρουβάρω με τη μουσική και την αίσθηση των τραγουδιών, αλλά με έχει αλλάξει αρκετά».

Οι  SLAYER πραγματοποίησαν περιοδεία για το τελευταίο άλμπουμ τους “Repentless”, το οποίο κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2015 μέσω της Nuclear Blast. Αυτή η προσπάθεια σηματοδότησε την πρώτη κυκλοφορία του συγκροτήματος από το θάνατο του συνιδρυτή και κιθαρίστα των SLAYER Jeff Hanneman.

Ο Hanneman διαγνώστηκε με νεκρωτική απονευρωσίτιδα, γνωστή και ως ασθένεια που σαρώνει τη σάρκα, τον Ιανουάριο του 2011 από ένα δάγκωμα αράχνης. Η λοίμωξη κατέστρεψε τη σάρκα και τους ιστούς του χεριού του, οδηγώντας τον σε πολυάριθμες χειρουργικές επεμβάσεις, μοσχεύματα δέρματος και έντονες περιόδους ανάρρωσης, που τον ανάγκασαν σε ημι-συνταξιοδότηση και τον έφτασαν πολλές φορές κοντά στο  θάνατο.

Τελικά ο Hanneman πέθανε τον Μάιο του 2013 από κίρρωση του ήπατος λόγο υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Ο Hanneman είχε γράψει μερικά από το πιο κλασσικά κομμάτια των SLAYER, όπως το “Angel Of Death” και το “South Of Heaven”.

Ο αρχικός ντράμερ και ιδρυτικό μέλος των  SLAYER, Dave Lombardo, απολύθηκε από τη μπάντα μετά από αποχώρηση του από την αυστραλιανή περιοδεία της μπάντας  τον Φεβρουάριο & Μάρτιο του 2013, λόγω συμβατικών διαφωνιών με τα υπόλοιπα μέλη. Από τότε έχει αντικατασταθεί από τον Paul Bostaph, ο οποίος διετέλεσε  και παλιότερα ντράμερ των SLAYER από το 1992 έως το 200,1 ενώ συμμετείχε και σε τέσσερα άλμπουμ της μπάντας.

Οι  SLAYER ξεκίνησαν το πρώτο σκέλος της αποχαιρετιστήριας  παγκόσμιας περιοδείας τους, με μια συναυλία στις 10 Μαΐου στο Valley View Casino Center του Σαν Ντιέγκο.

https://vimeo.com/64380462

Related Articles

Latest Posts

GIVE US YOUR EMAIL ADDRESS.
BE FIRST TO KNOW ALL THE NEWS.
WE PROMISE NO SPAM \m/