Sicquence – Plasma

Οι Sicquence είναι ένα συγκρότημα από τη Λαμία που καταπιάνεται με τον ακραίο ήχο.

Νεοσύστατη θα λέγαμε μπάντα, μιας και δημιουργήθηκαν το 2016  και έχουν ήδη στο ενεργητικό τους ένα EP και δύο νέα tracks τα οποία θα δούμε και στο επερχόμενο άλμπουμ.

Οι Sicquence αποτελούνται από τέσσερις  τριψήφιους αριθμούς (ναι καλά διαβάζετε), τον 034 στο μπάσο, τον 463 στα τύμπανα, τον 680 στην κιθάρα και τον 516 στην κιθάρα και τα φωνητικά. Αν προσέξετε καλά και στην photo του θέματος οι αριθμοί αυτοί αποκαλύπτονται και  στο λογότυπο της μπάντας σαν μια αριθμητική αλληλουχία, προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα μυστήριο, κάτι το οποίο πιστεύω ότι το καταφέρνουν. Αν μη τι άλλο μας αφήνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για ανθρώπους που τους νοιάζει πιο πολύ η δημοσιότητα της δημιουργίας τους παρά των ιδίων (μπράβο!!).

Μια λέξη για τον ήχου τους? Metal. Εάν θέλουμε περισσότερες τότε θα το λέγαμε και death metal, extreme metal, melodic metal και θα συμπληρώσω και ίσως κάποια ψήγματα αισθητικής black metal. Στο σημείο αυτό, όπως κάνω και σε κάθε κριτική, θα αναφέρω ότι οι απόψεις είναι καθαρά προσωπικές και ο καθένας τον ήχο μπορεί να το εκλαμβάνει διαφορετικά.

Plasma – σε βάζει στο κλίμα κατευθείαν με το πρώτο κομμάτι

Πάμε στο EP. Κυκλοφόρησε το 2016. Άψογο και σε βάζει στο κλίμα κατευθείαν με το πρώτο κομμάτι. Ακουστικά η αισθητική του ΕP κατά την άποψη μου είναι μαύρη και σε ορισμένα σημεία απόκοσμη, κάτι που προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ. Αγαπημένο κομμάτι το Plasma που κυριολεκτικά σε ανατριχιάζει και μπορώ να πω ότι συνδυάζει όλα όσα ανέφερα παραπάνω.

Εκτός του EP έχουν κυκλοφορήσει και άλλα δύο κομμάτια, τα οποία θα συμπεριληφθούν στο επερχόμενο άλμπουμ τους. Το ένα είναι το Together στο οποίο συμμετέχει στην κιθάρα και ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος όπου με ένα άψογο σόλο πάει το κομμάτι σε άλλο επίπεδο.

Το δεύτερο track είναι το My World Is Falling το οποίο αναφέρεται στην μάχη του μίσους και της αγάπης  μέσα μας, αλλά και στον μαύρο σκύλο της κατάθλιψης που συχνά μας τραβάει πίσω και δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε, μπροστά ανήμπορους να αισθανθούμε το οτιδήποτε, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στην εισαγωγή του video.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που μου άρεσε πάρα πολύ και το βρίσκεις διάχυτο στα κομμάτια τους είναι οι εναλλαγές της φωνής. Στο μέλλον θα ασχοληθούμε πιο πολύ με αυτή την πολύ ωραία μπάντα από την Λαμία και θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους Sicquence.

Μέχρι τότε δεν έχετε παρα να τους ακούσετε.

 

Related Articles

REJECT THE SICKNESS (BEL) Announce “While Our World Dissolves” Album & 3rd Single “Pillars Of Hope”!

Two years after their second album “The Weight Of Silence”, Belgium’s Reject The Sickness returns with an album so mercilessly crushing and heavy that...

Endseeker releases new album, ‘Mount Carcass’, worldwide

- April 16th, 2021 – Launches video for title track; set to host livestream release show this weekend! Album artwork by: Markus Grasseck / Additional Art...

Century Media Records – Lorna Shore: : Release “Austin Archey

Lorna Shore: Release "Austin Archey - King Ov Deception (Official Drum Playthrough)" After releasing a playthrough for the song “Death Portrait” drummer Austin Archey has...

Latest Posts

GIVE US YOUR EMAIL ADDRESS.
BE FIRST TO KNOW ALL THE NEWS.
WE PROMISE NO SPAM \m/