POEM live 15/02 @ Kyttaro w/ Guests : Nochnoy Dozor & Groove Therapist (GR text)

Την προηγούμενη Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου, εν μέσω βροχών και κρύου, είχε στο Κύτταρο live POEM με Nochnoy Dozor και Groove Therapist. Η βροχή κρατούσε καλά όλη μέρα, αλλά φυσικά και δεν θα με εμπόδιζε απ’το να δω ένα τέτοιο line up!

Λίγο μετά τις 21.00 καταφέρνω να φτάσω στο Κύτταρο, οι Groove Therapist είναι ήδη στη σκηνή και το μαγαζί δεν είναι μεν γεμάτο αλλά έχει ήδη αρκετό κόσμο – το οποίο είναι όμορφο γενικά, αφού όλο και πιο συχνά το κοινό μαζεύεται από νωρίς στις συναυλίες και δεν αφήνουν τη πρώτη μπάντα να παίζει μόνη της.

Τους Groove Therapist τους άκουσα πρώτη φορά στο live. Η αλήθεια είναι ότι από το όνομα, περίμενα ένα τελείως διαφορετικό άκουσμα: ελάχιστα rock ήχο, περισσότερες funky μελωδίες και σαφώς καθόλου σκοτεινά σημεία! Ε μαντέψτε!

Τελείως λάθος συμπέρασμα για το όνομα. Το groove τους υπάρχει σε όλα τα κομμάτια, ξεκάθαρο και σταθερά παρόν – κάτι στο οποίο βάζει φοβερές πλάτες η μπασίστρια του σχήματος Κατερίνα με το busy παίξιμο (και με την εξαιρετική τοποθέτηση δακτύλων και στα δύο χέρια, εύγε!) και ο ντράμερ τους, Θάνος, που μαζί κάνουν ένα ωραίο rhythm section. Οι κιθαριστικές γραμμές επίσης είχαν συγκεκριμένη αισθητική, δεν ήταν άσχετα τα κομμάτια μεταξύ τους, και οι συνδυασμοί κιθάρας και πλήκτρων έδιναν το απόλυτο theatrical rock/metal που ακούς και στη στουντιακή δουλειά τους. Εκτίμησα τις ‘70ς στιγμές των πλήκτρων, εκείνες τις αναφορές σε εκείνο το prog. Για τη φωνή έχω κάποιους ενδοιασμούς, αλλά επιφυλάσσομαι να πω περισσότερα στο επόμενο review που θα είναι και οι Groove Therapist μέσα. Προβαρισμένοι και μελετημένοι, έπαιξαν ένα set σχεδόν μιας ώρας, ζεσταίνοντας τέλεια το κλίμα για όσους δεν τους είχαμε ξανακούσει, και ξεσηκώνοντας το κοινό που τους ήξερε και ήταν πολύ θερμό σε όλο το set τους!

Μετά, ήρθαν οι Nochnoy Dozor. Το θέμα με αυτή τη μπάντα στα live, είναι ότι μπορεί να σε “μαγνητίσει”. Κι εγώ αυτό έπαθα εκείνο το βράδυ, πραγματικά βυθίστηκα στο set τους και έμεινα εκεί να ακούω και να κοιτάω με αφοσίωση. Υποβόσκει συνέχεια μια θεατρικότητα, μια ατμόσφαιρα που με έκανε να προσέχω τι γίνεται εκείνη τη στιγμή και οπτικά και ηχητικά. Απ’τη μία είναι η Λίνα (φωνή) που μαυροφορεμένη και με κινήσεις που είναι λες και βγαίνουν από τα έγκατα της ψυχής της, είναι σαν το “id“, που ακολουθεί, είναι πάντα εκεί στα σκοτεινά, και περιμένει. Απ’την άλλη είναι η Ρεβέκκα (φωνή/synths), που με τα πιο δυναμικά/metal φωνητικά και μια αύρα ήρεμης δύναμης, κάθε που τραγουδάει δυνατά και δυναμικά, είναι λες και ακούς το “ego” σου να ξεσπαθώνει. Και μετά, είναι αυτός ο μπασίστας, ρε φίλε. Με βαρύ και ασήκωτο ήχο, να φέρνει τις μπασογραμμές τόσο μπροστά όσο ταιριάζει σε αυτό το σχήμα. Μεστό παίξιμο, χωρίς να είναι ούτε υπερβολικό, ούτε απλά συνοδευτικό. Είναι εκεί και δίνει κορμό και βάρος.

Η πεντάδα των Nochnoy Dozor είναι εγγύηση στα live της για όσους μας αρέσει ο ατμοσφαιρικός και ambient ήχος αλλά και τα βαριά riff. Εγώ ήμουν τυχερή κι άκουσα τα αγαπημένα μου “Ben Hur”, “Mr. Liar” και “All Mine”. Εσείς, αν θέλετε, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και στο επόμενο live τους, να είστε εκεί.

Περασμένες 23.00, το μαγαζί πια έχει ακόμα περισσότερο κόσμο, και ανεβαίνουν στη σκηνή οι POEM. Οι POEM, για όσους δεν έχει τύχει να τους δείτε ακόμα ζωντανά, είναι μια καλοκουρδισμένη progressive/alternative metal μηχανή στα live τους. Κάθε φορά είναι εγγύηση το επίπεδο εμφάνισης που θα παρακολουθήσεις, κάποιες φορές ξεπερνάει και τις προσδοκίες που μπορεί να έχει κάποιος ακούγοντας τη στουντιακή δουλειά τους. Δεν είναι τυχαίο που έχουν πιστό κοινό που θα δεις σε κάθε μα κάθε εμφάνισή τους.

Στα live τους υπάρχει φοβερή ενέργεια αλλά και ακριβής/χορταστική εκτέλεση των κομματιών όπως είναι από τους δίσκους, στη σκηνή. Όπως μας είχαν υποσχεθεί, έπαιξαν υλικό και από τους τρεις δίσκους τους – “The Great Secret Show”, “Skein Syndrome” και “Unique”. Όλο το set τους παίχτηκε σε parts κατα κάποιο τρόπο, αφού έπαιζαν απανωτά κομμάτια “χωρίς ανάσα” όπως είπε και ο Γιώργος (φωνή, κιθάρα). Ο ήχος τους ήταν πολύ καλός, με κιθάρες και μπάσο να ακούγονται καθαρότατα, τα τύμπανα είχαν επίσης πολύ καλό ήχο (με ένα ταμπούρο in-your-face να σκάει ολοένα σε όλα τα τραγούδια), ο φωτισμός πολύ δουλεμένος και συνόδευε την εμφάνισή τους ενισχύοντας την όλη οπτικοακουστική εμπειρία. Είχαμε και το encore μας με το “Remission of Breath”, αγαπημένο και μη εξαιρετέο τραγούδι από το “Skein Syndrome”.

Έτσι έφτασε στο τέλος του το live της προηγούμενης Παρασκευής στο Κύτταρο. Encore, selfie με τους POEM στη σκηνή και εμάς με τα χέρια ψηλά, και κουβέντα για τα όσα είδαμε και ακούσαμε. Και ξέρετε κάτι; Ήταν όλα όμορφα. Το κλίμα, τα συγκροτήματα, η ατμόσφαιρα, ο παλμός. Τρεις διαφορετικές αλλά ταιριαστές για το line up μπάντες, βαριά riffs, groove, καταπληκτικές φωνητικές γραμμές, ογκώδης ήχος…

Εις το επανιδείν!

Links:
Groove Therapist
FB: www.facebook.com/Groove-Therapist-161351343904080/
Web Site: www.groovetherapist.com
You Tube: www.youtube.com/channel/UCpdYBwnbbDXUrlD6klGqIsw

Nochnoy Dozor
FB: www.facebook.com/Nochnoy.dozorband
You tube: www.youtube.com/channel/UCJDW1w8dUkBlHkZHYZNbTQQ/feed

Poem 
Web Site: www.poemband.com
FB: www.facebook.com/PoemOfficial
You tube: www.youtube.com/c/POEMBAND

We love / live rock music – heavy metal music. We want to support the greek rock/metal scene – we want to support the rock/metal scene around the world. If you need support, send us info about your band at [email protected]

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 623 other subscribers

More Stories
Revenge – “Oath Violator”
%d bloggers like this: