Οι Yellow Devil Sauce μιλάνε στο Headbangers για την καυτή σάλτσα τους

Οι Yellow Devil Sauce μιλάνε για το νέο τους δίσκο και τα πλάνα τους για το μέλλον στο Headbangers και στον George Pantool

Να ξεκινήσουμε λίγο από την αρχή. Τι είναι αυτή η κίτρινη σάλτσα του διαβόλου;

Μια πολύ καυτερή σάλτσα μεξικάνικου εστιατορίου για αρχή. Τώρα τι είναι αυτό το γεροντικό πλέον τρίο που πήρε το όνομα του απ αυτήν; Ένα κράμα σαπίλας, τεμπελιας και γνησιότητας με ιδιαιτερη αγάπη για το βρώμικο ήχο, που τυχαίνει να περνάει καλά βασανίζοντας το εγχώριο ακροατήριο εδώ και περίπου 20 χρόνια.

Εχουν περάσει αρκετά χρόνια από τον προηγούμενο δίσκο σας. Σε τι οφείλεται αυτή η αργή περίοδος κυκλοφοριών;

Γενικά είμαστε μια μπάντα που μας αρέσει το τελικό αποτέλεσμα από κάθε μας δουλεία, να είναι όσο το δυνατόν καλύτερο. Σε όλους τους τομείς. Από τον ήχο μέχρι το art work. Επίσης πρέπει να πούμε οτι είμαστε ιδιαίτερα τεμπέληδες και αδυνατούμε να συνενοηθούμε ώστε να γίνουν κάποια πράγματα στην ώρα τους.

Είναι έτοιμη πιστεύετε η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στον σκληρό ήχο;

Να πρωταγωνιστήσει σε τί ακριβως; Υπάρχουν πάρα πολλά καλά σχήματα με σκλήρό ήχο στην Ελλάδα τα οποία εχουν και παρουσία σε σκηνές του εξωτερικού με επιτυχία. Τώρα να εννοείς αν οι Ελληνικές μπάντες έχουν να ζηλέψουν σε κάτι τις μπάντες του εξωτερικού, κατα την προσωπική μας γνώμη οχι. Έχουμε πολύ καλό υλικό στην εγχώρια ροκ σκηνή.

Ο δίσκος ονομάζεται zulu; Τι παίζει; Το βιντεοκλιπ πχ δείχνει μαύρη μαγεία (και παγανισμό εν μέρει) 

Το zulu είναι σίγουρα το πιο σκοτεινό μας άλμπουμ καθώς και το ομώνυμο track το πιο σκοτεινό κομμάτι μας. Το βίντεο για το τραγούδι το έκανε ο φίλος μας Άγγελος (BEWILDBROTHER). Του δώσαμε απόλυτη ελευθερία και μας έδωσε αυτό το καταπληκτικό αποτέλεσμα και τον ευχαριστούμε για αυτό!

Η γενική αισθητική στα video / covers / κτλ διαφέρει μεταξύ τους. Μιλήστε μας λίγο για τους συντελεστές τους και πως έγινε η δουλειά για τον δίσκο.

Αυτό το οποίο κάνουμε σαν μπάντα είναι να επιλέγουμε τους συνεργάτες των οποίων η δουλεία μας αρέσει, και απο εκει και πέρα τους αφήνουμε σ ένα μεγάλο βαθμό να αποδώσουν όπως αυτοί νιώθουν τη μουσική μας και το ύφος της μπάντας γενικότερα.Άρα, οι όποιες διαφορές, προκύπτουν κυρίως απ το γεγονός ότι μουσικά, ηχητικά κλπ. Κάθε άλμπουμ είναι διαφορετικό. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ γιατι πραγματικά η δουλεία τους μας εκφράζει απόλυτα και πλαισιώνει τη μουσική μας με τον καλύτερο τρόπο.

Κάποια παράξενη ιστορία πίσω από το cover;

Για το cover του αλμουμ υπεύθυνη είναι η Δανάη Δαρδανού. Γενικά είχαμε καθυστερήσει με το εξώφυλλο για πολλούς και διάφορους λόγους. Την λύση μας την έδωσε η Δανάη μετά από ένα live μας αναλαμβάνοντας το χωρίς δεύτερη σκέψη. Το αποτέλεσμα νομίζω μιλάει από μόνο του.

Μπαίνει το HELMET και ξαφνικά νομίζω πως ακούω θρυλικές μπάντες του Seattle και μετά μου τα σκάει το Low Blow και είμαι σίγουρος πως ακούω Alice in Chains ή Soundgarden Και έχω πάθει πολιτισμικό σοκ. Το είχατε προσχεδιάσει;

Τίποτα δεν είναι προσχεδιασμένο, γράφουμε μουσική ανάλογα με τα ερεθίσματα που δεχόμαστε από το περιβάλλον μας και τις καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα . Τώρα είναι γνωστό ότι είμαστε παιδία των 90῾s, οπότε το περίεργο θα ήταν να μην τα άκουγες αυτά τα στοιχεία στην μουσική μας .

Τελικά το Ροκ είναι ανεξάρτητο από το metal και τούμπαλιν; Η τότε σκηνή του Seattle ήταν metal, rock ή απλά ξέπλυμα (όπως πίστευε πολύς κόσμος του σκληρού ήχου;)

Όλη τα είδη μουσικής είναι αλληλένδετα μεταξύ τους άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο κατά μια έννοια. Πόσο μάλλον το ροκ με το metal. Νομίζουμε ότι τα 90´ηταν μια από τις καλύτερες δεκαετίες της μουσικής και σίγουρα το Seattle δεν ήταν ξέπλυμα.

Queen of Luck το οποίο κυκλοφόρησε μόλις. Λίγα λόγια για το video;

Το βίντεο είναι μια ακόμη συνεργασία μας με τα παιδιά από G.N.P . Τα κουμάσια ξέρουν να κάνουν την δουλεία τους πολύ καλά και φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα.

Τόση ώρα σας ρωτάω για Seattle αλλά στο down the drain εχει σαφείς επιρροές από το go to hell των megadeth στο μπάσο στο ιντρο.Θρας για πάντα;

Thrash till death!! Αυτός ο Θοδωρής δεν αλλάζει με τίποτα.

Υπομονή η σάλτσα μπορεί να καίει αλλά αφήνει μια γλύκα στο τέλος .

Πως σας φαίνεται η πορεία των μεγάλων του χώρου (είτε από τον χώρο του metal, Είτε του Ροκ). Πχ, πόσο σοβαρό είναι αυτό που κάνουν οι scorpions με τις ετήσιες διαλύσεις τους;

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του και αυτές τον ακολουθούν. Όσο για τους scorpions δεν είναι κάποια μπάντα που παρακολουθούμε οπότε no comment!

Την Πέμπτη 24 Μαΐου εμφανίζεστε στο Temple για τον νέο δίσκο. Τι θα δούμε;

Η σάλτσα επιστρέφει να σας κάψει τον ουρανίσκο πιο πικάντικη από ποτέ!!

Μετά από αυτό υπάρχουν σχέδια για κάποια περιοδεία;

Σίγουρα αν προκύψουν προτάσεις η σάλτσα θα περιοδεύσει για να τους κάψει όλους.

Υλικό για επόμενο άλμπουμ υπάρχει ή η διαδικασία αρχίζει από την αρχή;

Φυσικά και αρχίζει από την αρχή, βασικά κάνει κύκλους… και ναι ήδη υπάρχει νέο υλικό. Υπομονή η σάλτσα μπορεί να καίει αλλά αφήνει μια γλύκα στο τέλος .

Headbangers Team
Headbangers Teamhttps://www.headbangers.gr/
We love / live rock music - heavy metal music. We want to support the greek rock/metal scene - we want to support the rock/metal scene around the world. If you need support, send us info about your band at [email protected]

Related Articles

Latest Posts

GIVE US YOUR EMAIL ADDRESS.
BE FIRST TO KNOW ALL THE NEWS.
WE PROMISE NO SPAM \m/