Message In a Cloud

Οι Message In a Cloud είναι μια instrumental post metal/shoegaze μπάντα από την Αθήνα.

Ξεκίνησαν το 2014 σαν προσωπικό project του Νίκου Λουκόπουλου, αλλά μετά την ηχογράφηση του πρώτου demo αποφάσισε να «μαζέψει» και άλλους μουσικούς προκειμένου να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη μπάντα.

Στις 20/06 κυκλοφόρησε το album τους Anassa, αρχικά σε ψηφιακή μορφή και λίγο αργότερα στις 13/07 σε limited (200 κόπιες) βινύλιο από την ελληνική Ikaros Records.

Εμείς το ακούσαμε και το σχολιάζουμε με τον τρόπο μας παρακάτω:

Hellena

Νοσταλγία, αρμονία, ταξίδι στον χρόνο. Στην αρχή όταν ακούς την εισαγωγή νομίζεις ότι δεν έχεις να κάνεις με metal μπάντα και εκεί που χαλαρώνεις και ταξιδεύει στο 1.54 μπαίνουν  οι κιθάρες. Το ταξίδι όμως συνεχίζει με την ίδια νοσταλγία και αρμόνια αλλά ποιο σκληρό και δυνατό. Ωραία προοπτική και εξέλιξη του κομματιού.

Apophenia

Η αποφένια είναι η αυθόρμητη αντίληψη συσχετίσεων και νοημάτων γεγονότων άσχετων μεταξύ τους. Ίσως αυτό προσπαθούν να μας πουν και πιστεύω ότι εν μέρει το καταφέρνουν με τις εναλλαγές μέσα στο κομμάτι. Η νοσταλγία θεωρώ ότι διατηρείται και εδώ. Μου άρεσε η χρήση samples αντί φωνητικών, θύμισε λίγο Megachurch το οποίο δεν με χαλάει καθόλου.  Θα έλεγα ότι έχει και λίγο space μέσα? Ναι να κατά την άποψη μου θα το έλεγα. Το shoegaze  πάντως είναι διάχυτο μέσα στο κομμάτι.

The Need and the Needle

Η νοσταλγία συνεχίζεται. Αλλά και η ατμοσφαιρικότητα. Κάτι που παρατηρώ σε όλα τα κομμάτια και μου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι οι συνεχείς εναλλαγές σε ρυθμούς και μελωδία. Εκτεταμένη χρήση ηλεκτρονικών στοιχείων, αλλά χωρίς να χάνεται η ουσία.Πολύ δυνατό κομμάτι, καθαρό post metal κατά την άποψη μου

You Used To Die In My Hands

Όσο και αν ακούγεται περίεργο και ερμηνεύοντας την μουσική πάντα δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στίχοι, αυτό το κομμάτι βγάζει κάτι αισιόδοξο μαζί με την μελαγχολία. Ίσως μια χαρμολύπη, αυτό που αισθάνεσαι όταν αναπολείς καλές στιγμές που ήσουν ευτυχισμένος και που σου φέρνουν ένα χαμόγελο, αλλά ταυτόχρονα λυπάσαι που αυτές έχουν περάσει. Σου δίνουν όμως την αισιοδοξία ότι μπορεί και να ξανάρθουν. Ξέρω ότι ίσως αυτό γράφω είναι οξύμωρο με τον τίτλο του κομματιού αλλά εμένα έτσι μου βγήκε. Ας βάζανε στίχους να καταλαβαίναμε περισσότερα 🙂 . Μοναδική παραφωνία κατά την γνώμη είναι τα beats (εκεί κάπου στο 2,22) που θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερα χωρίς αυτά, ίσως και το καλύτερο κομμάτι του album.

Under The Blanket

Το δύσκολο με τα Instrumental group είναι ότι πρέπει να μεταφέρουν στον κόσμο αυτό που θέλουν να πουν χωρίς όμως την δύναμη του λόγου, αλλά μόνο με την μουσική και το συναίσθημα. Πιστεύω ότι σε ένα μεγάλο βαθμό το καταφέρνουν. Βέβαια αυτό έχει και μια παγίδα. Άλλο να θες να πεις και άλλο να καταλαβαίνεις ο άλλος. Αλλά ίσως αυτό είναι και η ομορφιά του. Οπότε λοιπόν  εμένα το κομμάτι αυτό με τοποθετεί σε μια ορεινή τοποθεσία, χειμώνα με την κουβέρτα αγκαλιά να κοιτάω από το παράθυρο τις χιονισμένες κορυφές. Τι να πω ίσως είμαι πολύ ρομαντικός ορισμένες φορές. Μου αρέσουν πολύ οι κιθάρες εδώ αλλά και το πιάνο.

I Decomposed A Song Today

Ακριβώς όπως το λέει. Ίσως η πιο πετυχημένη μεταφορά. Οι εισαγωγή είναι η πλήρης αποσύνθεση. Ενδιαφέρον κομμάτι και άποψη.

 

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πολύ ωραία δουλειά και εμένα προσωπικά το ύφος αυτό μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά και για μια πολύ ωραία μπάντα, αρκετά δεμένη και με πολύ καλούς μουσικούς, που σίγουρα αξίζει να ακούσεις.

Οι Message In a Cloud είναι οι

Nikos Loukopoulos – Guitar
Aggelos Malisovas – Guitar
George Vasalos – Bass
Nora Koutsouri – Keyboards
Thanasis Politis – Drums

To album θα το βρείτε εδώ:

https://messageinacloud.bandcamp.com/album/anassa

https://www.facebook.com/messageinacloudgr/

Related Articles

Latest Posts

GIVE US YOUR EMAIL ADDRESS.
BE FIRST TO KNOW ALL THE NEWS.
WE PROMISE NO SPAM \m/